Hvordan bliver vores Made by Line produkter til? Vi tager dig med bagom Made by Line

Da Anne og Katrine i 2015 grundlagde byLINDGREN, var det ud fra et ønske om at forene det pæne og praktiske, og gøre det muligt at klæde børn på i ude- og overtøj, der er både er stilfuldt, fint og funktionelt. Dette ønske er stadig grundstenen bag vores arbejde.

Det er fortsat vigtigt for os at klæde børn pænt og praktisk på, så de er klar til at indtage alle hverdagens eventyr. Men det er i samme ombæring vigtigt for os, at vi bidrager til en grønnere og mere bæredygtig tekstilbranche, som er en del af. Vi vil SÅ gerne reducere spild og genanvende vores produkter og produktmaterialer, hvor det er muligt, så de kan leve længe og bringe glæde i lang tid.

Hos byLINDGREN® har vi indtil videre to grønne tiltag, som vi er meget stolte af; nemlig Made by Line og byLINDGREN® reLOVED. Førstnævnte blev grundstenen for vores ønske om at reducere spild i produktionen af vores termotøj.

Med Made by Line blev det muligt for os at genanvende assorterede termojakker, prototyper samt overskydende quiltede metervarer - og derved reducere spild. Made by Line giver os mulighed for at udvide vores varesortiment til også at indeholde håndlavede unika produkter til både børn og voksne. Alle syet af vores skrædder, Line, på vores kontor i Sæby.

Historien bag Made by Line

Vores dygtige skrædder, Line Rysholt, startede i praktik ved byLINDGREN® i 2019 og blev i 2020 ansat i fleksjob. Line er uddannet skrædder, beklædningsdesigner, konstruktør og senere pædagog.  

Oprindeligt startede Line med at pakke varer og hjælpe os med marketing- og ad hoc-opgaver. At hun skulle ende med at bruge sine fantastiske evner som skrædder skete ved ren tilfældighed. 

I 2019 syede Line kosmetikpunge, som hun forærede i julegave til Katrine og Anne. Pungene blev syet af assorterede byLINDGREN® termojakker, som ellers var blevet kasserede. Disse kosmetikpunge viste sig at blive prototypen på det allerførste Made by Line produkt – den dag i dag er denne kosmetikpung stadig vores bedst solgte Made by Line produkt.

Med Anne og Katrines kosmetikpunge blev de første spæde skridt til et mere bæredygtigt byLINDGREN® taget. Efterfølgende er Made by Line kollektion blot vokset og nye produkter er kommet til. 

Udover de faste Made by Line produkter, som du kan finde på vores hjemmeside, syr Line også sæsonbetonede produkter. Blandt andet julesokker og julehjerter, som begge har været en kæmpe succes – og mon ikke der kommer nye spændende produkter denne jul også. 😊 

SE DE FLOTTE KOSMETIKPUNGE

Hvordan bliver vores Made by Line produkter til?

Hvert Made by Line produkt er håndsyet af Line og er enten syet i overskydende metervarer, som vi har tilbagekøbt fra vores producenter eller metervarer fra prototyper eller assorterede termojakker, som sirligt opsprættes. Vi lægger stor vægt på at genanvende så meget som muligt af disse jakker, og Line stiler mod at genanvende stort set alt på jakkerne. 

Blandt andet anvendes både sløjfe, lynlås, navnemærke, logo og de små skyer af skind, som du finder på siden af jakkerne. Derudover bruger Line assorterede regnjakker, som foer i kosmetikpunge, og elastikselerne i vores regnbukser bruges til specialdesignede insulinpumpetasker, som Line syr på bestilling. 

Vi vil gerne give dig et indblik i, hvordan vores Made by Line produkter bliver til. Derfor har vi fulgt Lines arbejde med at transformere en prototype af en pigejakke til hele 10 Made by Line produkter. Jakken ender med at få et helt nyt liv i form af tre clutches (den ene med sløjfe), fire punge, to scrunchies og en hårbøjle.

Termojakken er en prototype, der ikke blev sat i produktion. Termojakken er i et fint feminint unika print med små guldsommerfugle og er for fin til blot at blive kasseret. Da jakken aldrig er blevet sat i produktion, findes der blot denne i dette smukke print - og de 10 produkter, der kommer ud af den, er de eneste af deres slags.

Når Line har sprættet jakken op, klipper hun mønstre ud af stofstykkerne. Dette er en tidskrævende proces, da der skal sørges for at varmekviltningen passer sammen og at mønsteret på stoffet vender i samme retning på for- og bagstykket. Derudover er det vigtigt at så meget som muligt af stoffet anvendes så spild minimeres.

Line er i et koncentreret øjeblik, hvor puslespillet med at finde plads til mønstrene skal gå op. 

Når der er fundet plads til alle mønstrene, klipper Line dem ud. Eneste nyindkøbte dele til den videre produktion er foer og lynlås til punge og clutches, samt plastik bøjle til hårbøjlen. 

Sidste skridt i produktionen af Made by Line produkterne er selvsagt at sy dem. Dette gør Line sideløbende med at hun reparerer reklamationer og udfører andre forfaldne sy opgaver, som løbende dukker op.

DET ENDELIGE RESULTAT

Ud af én termojakke kan dygtige Linealtså sy en masse nye lækre unikabyLINDGREN® produkter. Af termojakken fik hun 10 færdige Made by Line produkter.

Vores Made by Line produkter 

Alle Made by Line produkter er unika produkter og findes kun i et begrænset antal. Når Line har opbrugt metervarer, prototyper og genanvendte termojakker i de enkelte print eller farver, har vi ikke mulighed for at skaffe mere. Derfor vil du også opleve, at der er løbende udskiftning i farver og print på Made by Line produkterne på vores hjemmeside. Det betyder dog også at produkterne ikke masseproduceres og du ved køb af et Made by Line produkt har erhvervet dig et byLINDGREN® unika produkt. 

Made by Line produkter på bestilling

Made by Line kollektionen udvides stadig og udover vores faste sortiment af Made by Line produkter, har vi haft stor succes med Lines håndsyede juleprodukter.

I efteråret 2021 introducerede vi vores første Made by Line julekollektion bestående af julehjerter og -sokker syet i overskydende termostof. Kollektionen blev hurtigt en succes og Line havde travlt med at følge med den store efterspørgsel og specialbestillinger.  

En stor fordel ved, at vores Made by Line produkter syes af Line på vores kontor i Sæby er, at du kan rette henvendelse til vores kundeservice med forespørgsel om at få syet et produkt i en ønsket metervare, som ikke figurerer på vores hjemmeside. Ligger vi inde med en rest af den ønskede metervare er Line altid behjælpelig med at sy på bestilling. 

Ligeledes kan du kontakte os hvis du ønsker en af Lines specialdesignede insulinpumpetasker, som udelukkende syes på bestilling og derfor ikke findes på vores hjemmeside. Ønskes der en sløjfe påsyet tasken er dette også muligt så frem Line ligger inde med en sløjfe i den ønskede farve og print.