Klar til skole – en pakkeliste over forårs-, efterårs- og vinterovertøjsgarderobens nødvendige overtøj til dit skolebarn

Har du styr på overtøjsgarderoben til dit barns første skoledag?
Skolestart er en stor begivenhed for både dit barn og dig som forælder – og kræver en del praktiske forberedelser.

Udover skoletaske, et penalhus fyldt med nye blyanter og viskelæder osv., kræver livet som skolebarn også en praktisk og slidstærk overtøjsgarderobe, der kan holde dit barn varmt og tørt i al slags vejr. Især i et land som Danmark er det vigtigt at have overtøjsgarderoben i orden – vi ved jo alle hvor omskifteligt vejret er. 🌦️ Udover at have overtøj, der kan holde varmen inde, kulden ude og dit barnt tørt, er god bevægelighed er i særdeleshed også vigtigt. Overtøj bør ikke hæmme leg i skolegården. Derudover skader det jo ikke at tøjet samtidig er stilfuldt og smart at kigge på - vi er ret sikre på at der er andre fellow mums og dads, der mener selvsamme. 😉

For at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet en liste over, hvad dit barn har brug for af ude- og overtøj for at få det optimale ud af sin nye tilværelse som skolebarn.

Og for at gøre det så overskueligt for dig som muligt, har vi inddelt listen i en forårs- og en efterårs-/vintergarderobe - for uanset hvad, anbefaler vi ikke at man nødvendigvis køber det hele på én gang og derved risikerer at dit barn når at vokse ud af tøjet inden det kommer i brug. Det er  vigtigt, at dit barns overtøj tilpasses årstiden. De små guldklumper skal jo hverken have det for koldt eller for varmt.

FORÅRSGARDEROBEN 🌱

Om foråret er det især termotøj, regntøj og softshell, der er godt at pakke med til skoledagen. Hue og halsedisser er oftest også nødvendige at erhverve sig i de tidlige forårsmåneder. Det danske forårsvejr er ret uforudsigeligt – ja, nogle vil mene at det er gældende uanset årstid. Så derfor er det en god ide at have termotøj til de køligere dage, regntøj til når regnen for slvor melder sin ankomst og gerne en softshelljakke eller softshelldragt til de dage, hvor vejret er køligt og vådt, og hvor skoledagen byder på mange fysiske aktiviteter.

Termotøj

Med en termojakke og et par termobukser i dit barns garderobe kan du være sikker på at dit barn holdes varm og komfortabel. Det er let, slidstærk og blødt at have på og har en høj isolationsevne.

Du kan se vores udvalg af termotøj lige her.

Regntøj

Vores regntøj er enten lavet i polyurethane (PU) – som du kender fra ”almindelig” (gummi)regntøj eller polyester (PE). Sidstnævnte er en regnjakke og sommer-/overgangsjakke i én. Begge kvaliteter holder dit barn varm og tør på selv de mest regnfulde dage. Vores regnjakker har alle enten tapede eller svejsede sømme med et søjletryk på enten 8.000 mm eller 10.000 mm, og kan kombineres med regnbukser enten med eller uden seler.

Du kan se vores udvalg af regntøj lige her.

Softshelljakke

I perioder med omskifteligt vejr er en softshelljakke et absolute musthave, da den både er vandafvisende, vindtæt, slidstærk og åndbar. Vores softshelljakker og -dragter er super bløde med lækkert, blødt fleecefoer og har masser af praktiske detaljer.

Du kan se vores udvalg af softshell lige her.

EFTERÅRS- OG VINTERGARDEROBEN 🍁

Om efteråret er termotøj et must-have i dit barns
overtøjsgarderobe, da termo holder kroppen varm og samtidig er åndbar. Uanset hvilken årstid vi befinder os i, i Danmark, er én ting sikker; våde og regnfulde dage vil forekomme, hvorfor regntøj også er et must. Generelt er fællesnævneren, at overtøjet i efterårs- og vintergarderoben skal give varme, være vind- og vandtæt og selvfølgelig have bevægeligheden i top, så leg i
skolegården ikke begrænses.

Termotøj

Ligesom at termotøjet er et must-have i forårsgarderoben, så er det det også i efterårsgarderoben. 🍁 Mange børn kan især have gavn af at benytte termotøj under sit regntøj på de køligere og våde efterårs- og vinterdage i skolegården, så man får et ekstra lag.

Se vores udvalg af termotøj.

Regntøj med fleecefoer

Når efteråret sætter ind med regn og lavere temperaturer er vores PU-regntøj med fleece uundværligt! ☔Ligesom ved vores almindelige regntøj sælges disse ligeledes med selebukser og almindelige bukser med justerbar elastiktalje.

Se vores udvalg af regntøj.

Softshell

Ligesom termojakken kan en god og solid softshelljakke være guld værd at have i efterårs- og vintergarderoben, da denne kan udgøre et ekstra isolerende lag inden under eksempelvis regntøj, hvor der nødvendigvis ikke er fleece foer i. Det sker jo oftere og oftere at regnen melder sin ankomst i efterårs- og vintermånederne, hvor det samtidig kan være for koldt til kun at have regntøj på, når der skal leges udenfor. ☁️
Vores softhell-kvalitet er blød og meget slidstærk, og kan sagtens modstå en regnbyge med dens vandskyende evne og høje vandsøjletryk - og selvom softshell ikke - i modsætning til regntøj - har tapede sømme. 💧

Se vores udvalg af softshell.

Vinterjakke

Vores vinterjakker til piger og drenge er produceret i en let og slidstærk kvalitet i 100% genanvendt nylon og polyester - og nogle med det blødeste fleecefoer. Jakkerne findes både med og uden pelskrave. Derudover er de både vandtætte og åndbare. 🌨️

Se vores udvalg af vinterovertøj.

Flyverdragt og/eller gummiflyverdragt

Ligesom vores vinterjakker er vores flyverdragter produceret i samme vandtætte, slidstærke og åndbare kvalitet. En flyverdragt er et musthave til det aktive barn og holder det varm og tør i selv de største snebyger. Ønsker du en flyverdragt, som ikke skal vaskes så ofte og blot kan rengøres med en våd klud, kan vi anbefale vores gummiflyverdragt. Denne flyverdragt kan klare leg i vandpytter, sne og slud grundet dens polyurethane (PU) coating, som gør den ekstra vandtæt.

Se vores udvalg af flyverdragter.

Hue, vanter, halsedisse og/eller tubehalstørklæde.

En stor post i overtøjsbudgettet ender ofte med at være tilbehøret. Der forsvinder nemt en vante i overtøjsgarderoben – derfor er det en fordel at vores vanter og luffer sælges i 2-pak. Udover vanter og luffer, der kan holde de små fingre varme i kulden, er det nødvendigt også at beskytte de små og oftest sensitive ører. I efterårs og vinterhalvåret er det altid en god ide at have en hue eller et pandebånd med i tasken, så dette kan tages på, når turen går udenfor i skolegården. uanset om du foretrækker bomuld eller uld/strik har vi huer i bomuld og pandebånd i uld/strik. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at halsen også holdes varm, så vi undgår de helt store forkølelser. Halsedisser og/eller tubetørklæder er derfor også et must på denne tid af året.

Se vores udvalg af accessories.

Vidste du..

.. at der i alle vores jakker, bukser og flyverdragter findes et navnemærke, så du kan skrive dit barns navn (og eventuelt dit telefonnummer) og – forhåbentlig - undgå at dit barns overtøj kommer med den forkerte hjem? ✏️ Det kan især også spare noget tid at have navn i overtøjet, når man skal hente i SFO’en - måske du kender situationen, hvor man mangler en jakke og ikke kan finde den. Så star man pludselig med to af én slags, og så går gættelegen i gang. Hvilken jakke er mon vores? Navnemærket har derudover plads til mere end et barns navn og indbyder herved til, at dit barns overtøj genbruges og får nyt liv hos i en anden garderobe, når dit barn ikke længere passer det.🔖

 Computer sleeve, iPad sleeve og penalhus til skoletasken

Med skolestart følger ikke kun en ny overtøjsgarderobe, men også penalhus og måske computer- eller iPad sleeve. Hos byLINDGREN laver vi ikke blot praktisk og stilfuldt overtøj - vi genbruger også vores restmetervarer og frasorterede termojakker og skaber, sammen med vores dygtige skrædder Line, smukke håndsyede unikaprodukter, som vi har navngivet Made by Line.

Made by Line kollektionen tæller efterhånden en lang række produkter, herunder også penalhuse og computer- og IPad sleeves i forskellige farver og prints.