Klar til skole - vi giver dig en komplet liste over forårs- og efterårs- og vinterovertøjsgarderobens nødvendige overtøj til dit skolebarn

Har du styr på overtøjsgarderoben til dit barns første skoledag?

Skolestart er en stor begivenhed for både dit barn og dig som forælder – og kræver en del praktiske forberedelser.

Udover skoletaske, penalhus fyldt med nye blyanter og viskelæder osv., kræver livet som skolebarn også en praktisk og slidstærk overtøjsgarderobe, der kan holde dit barn varmt og tørt i al slags vejr. Især i et land som Danmark, er det vigtigt at have overtøjsgarderoben i orden – vi ved jo alle hvor omskifteligt vejret er. Udover at have overtøj der kan holde varmen inde, kulden ude og dit barnt tørt, er god bevægelighed er i særdeleshed også vigtigt. Overtøj bør ikke hæmme leg i skolegården. Derudover skader det jo ikke, hvis tøjet samtidig er smart at kigge på - vi er sikre på at der er andre fellow mums & dads, der mener selvsamme.

For at hjælpe dig godt på vej, har vi samlet en liste over, hvad dit barn har brug for af ude- og overtøj for at få det optimale ud af sin nye tilværelse som skolebarn.

Og for at gøre det så overskueligt for dig som muligt, har vi inddelt listen i henholdsvis en forårsgarderobe og en efterårs-/vintergarderobe - uanset hvad, anbefaler vi ikke at man nødvendigvis køber det hele på én gang - og derved risikerer at dit barn vokser ud af tøjet inden det kommer i brug. Det er også vigtigt, at dit barns overtøj tilpasses årstiden. De små guldklumper skal jo hverken have det for koldt eller for varmt.

Forårsgarderoben

Om foråret er det især termotøj, regntøj og softshell, der er godt at pakke med til skoledagen. Hue og halsedisser er oftest også nødvendige at erhverve sig i de tidlige forårsmåneder. Det danske forårsvejr er oftest uforudsigeligt – nogle vil mene at det er gældende uanset årstid – derfor er det en god ide at have termotøj til de køligere dage, regntøj til når bygerne melder deres ankomst og gerne en softshell jakke eller dragt til de dage hvor vejret også er vådt, men skoledagen byder på mange fysiske aktiviteter for dit barn.

Termotøj

Med en termojakke og termobukser i dit barns garderobe kan du være sikker på at dit barn holdes varm og tør grundet jakkens åndbare kvalitet, som leder fugt væk fra kroppen.

Se vores udvalg af termotøj.

Regntøj

Vores regntøj er enten lavet i polyurethane (PU) – som du kender fra ”almindelig” regntøj eller polyester (PE). Sidstnævnte er en regnjakke og sommer-/overgangsjakke i én. Begge kvaliteter holder dit barn varm og tør på selv de mest regnfulde dage. Vores regnjakker kan kombineres med regnbukser enten med eller uden seler.

Se vores udvalg af regntøj.

Softshelljakke

I perioder med omskifteligt vejr er softshelljakken et musthave, da den både er vandafvisende, vindtæt, slidstærk og åndbar.

Se vores udvalg af softshell.

Skolebarnets forårsgarderobe bør indeholde termotøj, regntøj, en softshelljakke og hue og halsedisse til de tidlige forårsmåneder.

Efterårs- og vintergarderoben

Om efteråret er termotøj et must-have i dit barns overtøjsgarderobe, da termo holder kroppen varm og samtidig er åndbar. Uanset hvilken årstid vi befinder os i, i Danmark, er én ting sikker; våde og regnfulde dage vil forekomme, hvorfor regntøj også er et must. Generelt er fællesnævneren, at overtøjet i efterårs- og vintergarderoben skal give varme, være vind- og vandtæt og selvfølgelig have bevægelighed i top, så leg i skolegården ikke begrænses.

Termotøj

Ligesom at termojakken og termobukserne er et must i forårsgarderoben, så er den det også i efterårsgarderoben. Børn med et aktivitetsniveau, der til den lavere side, kan især have gavn af at benytte termotøj under sit regntøj på de køligere og våde efterårs- og vinterdage i skolegården, så man får et ekstra lag.

Se vores udvalg af termotøj.

Regntøj med fleecefoer

Når efteråret sætter ind med regn og lavere temperaturer er vores PU-regntøj med fleece uundværlig. Ligesom ved vores almindelige regntøj, sælges disse ligeledes med selebukser og almindelige bukser med justerbar elastiktalje.

Se vores udvalg af regntøj.

Softshell

Ligesom termojakken, kan en god og solid softshelljakke være guld værd at have i efterårs- og vintergarderoben, da denne kan udgøre et ekstra isolerende lag inden under eksempelvis regntøj, hvor der nødvendigvis ikke er fleece foer i. Det sker jo oftere og oftere at regnen melder sin ankomst i efterårs- og vintermånederne, hvor det samtidig kan være for koldt til kun at have regntøj på når der skal leges udenfor.

Se vores udvalg af softshell.

Vinterjakke

Vores vinterjakker til piger og drenge er produceret i en let og slidstærk kvalitet og med det blødeste fleecefoer. Jakkerne findes både med og uden pelskrave. Derudover er de både vandtætte og åndbare.

Se vores udvalg af vinterovertøj.

Flyverdragt og/eller gummiflyverdragt

Ligesom vores vinterjakker er vores flyverdragter produceret i samme vandtætte, slidstærke og åndbare kvalitet. En flyverdragt er et musthave til det aktive barn og holder det varm og tør i selv de største snebyger. Ønsker du en flyverdragt, som ikke skal vaskes så ofte og blot kan rengøres med en våd klud, kan vi anbefale vores gummiflyverdragt. Denne flyverdragt kan klare leg i vandpytter, sne og slud grundet dens polyurethane (PU) coating, som gør den ekstra vandtæt.

Se vores udvalg af flyverdragter.

Hue, vanter, halsedisse og/eller tubehalstørklæde.

En stor post i overtøjsbudgettet ender ofte med at være tilbehøret. Der forsvinder nemt en vante i overtøjsgarderoben – derfor er det en fordel at vores vanter og luffer sælges i 2-pak. Udover vanter og luffer, der kan holde de små fingre varme i kulden, er det nødvendigt også at beskytte de små og oftest sensitive ører. I efterårs og vinterhalvåret er det altid en god ide at have en hue eller et pandebånd med i tasken, så dette kan tages på, når turen går udenfor i skolegården. uanset om du foretrækker bomuld eller uld/strik har vi huer i bomuld og pandebånd i uld/strik. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at halsen også holdes varm, så vi undgår de helt store forkølelser. Halsedisser og/eller tubetørklæder er derfor også et must på denne tid af året.

Se vores udvalg af accessories.

Vi hjælper dig med at få overblik over skolebarnets efterårs- og vintergarderobe

I alle vores jakker, bukser og flyverdragter finder du navnemærke, så du kan skrive dit barns navn (og eventuelt dit telefonnummer) og – forhåbentlig - undgå at dit barns overtøj kommer med den forkerte hjem. Det kan især også spare noget tid at have navn i overtøjet, når man skal hente i SFO’en - måske du kender situationen, hvor man mangler en jakke - ikke kan finde den - men pludselig står med to af én slags, og så går gættelegen i gang. Hvilken jakke er mon vores? Navnemærket har derudover plads til mere end et barns navn og indbyder herved til, at dit barns overtøj genbruges og får nyt liv hos flere end et barn.

 Computer sleeve, iPad sleeve og penalhus til skoletasken

Med skolestart følger ikke kun en ny overtøjsgarderobe, der følger også penalhus og måske computer- eller iPadsleeve. Hos byLINDGREN laver vi ikke blot praktisk og stilfuldt overtøj, vi genbruger også vores restmetervarer og frasorterede termojakker og skaber smukke unikaprodukter, vi har navngivet Made by Line.

Made by Line kollektionen tæller efterhånden en lang række produkter - herunder penalhuse og IPad sleeves - i forskellige farver og prints.

byLINDGREN Made by Line unikke og håndlavede produkter. computersleeves, ipad sleeves og penalhuse.

Se vores Made by Line lige her.

 Vi håber at denne liste kan give dig overblik over, hvilket overtøj dit barn gerne skal have i sin forårs- og efterårs- og vintergarderobe for at være parat til alt slags vejr og leg i skolegården.