Annes krydderkage: Opskrift på Annes lækre krydderkage - perfekt til når familietid er kagetid

byLINDGREN® vil gerne inspirere dig til at skabe minder og hyggelige hverdagseventyr med dem, du har kær. ♡ Sådanne hverdagseventyr kan findes i selv små ting og gøremål – i de små unikke øjeblikke, hvor roen, glæden og samværet går op i en højere enhed. 🫶🏻

Vinterens komme indbyder til hygge og aktiviteter indendørs - og gerne med familien. Tempoet sættes ned og nærværet skrues op. Men hvad er det der “hygge” egentlig for en størrelse?

Hygge er varme og velbehag – at være i nuet og nyde de små, simple ting i livet. Hygge behøver ikke koste mange penge for hygge kommer ud af en følelse af velbehag indeni. ♡

I Danmark kobler vi gerne ordet “hygge” med god mad – og gerne de søde af slagsen. I vores optik er hygge også forbundet med kage – og helst den hjemmebagte slags, hvor hele huset fyldes af en liflig duft. 🧁Derudover er kagebagning en aktivitet, du kan lave sammen med dit barn - næsten uanset alder. Og det er hyggeligt både at bage og at smage. 😋

Lækker og svampet krydderkage til efteråret og vinteren

Annes absolutte yndlingskage er krydderkage. Mmm... Det er lige før at munden løber helt i vand. 😋 Og kan du dufte det? Det søde og krydderede i en lækker krydderkage, der næsten har samme farve som vores Signe termojakke i Sea Buckthorn eller Lile Leif termojakke i Straw.

Annes krydderkage er ideel til efteråret og vinteren, da den er fyldt med smagen af varme krydderier, såsom kanel, kardemomme, ingefær og nelliker – de såkaldte “pumpkin spice” krydderier. 🎃 Kagen kan ligeledes bruges som julekage og dekoreres med kandiseret appelsinpynt. 

Krydderkagen er nem at lave med selv de mindste børn, da ingredienserne blot blandes sammen med en el-pisker eller i en køkkenmaskine. De fleste børn elsker at være med i køkkenet og bliver meget stolte, når de selv er med til at producere noget – og kagebagning involverer jo ikke varme kogeplader eller skarpe knive, som barnet kan komme til skade med. 

OPSKRIFT PÅ ANNES KRYDDERKAGE

150 g blødt smør 

2,5 dl rørsukker  

2 æg 

Lidt groft salt 

5,5 dl hvedemel 

1 tsk stødt nellike (hvis I er vilde med det krydderede og lakrids, kan der i stedet bruges stjerneanis) 

1 tsk natron 

1 spsk stødt ingefær 

1 spsk stødt kanel 

1 spsk stødt kardemomme 

2,5 dl kærnemælk

Sådan gør du

Pisk sukker, salt og det bløde smør til det er luftigt. Pisk herefter æggene i. 

Bland mel, natron og krydderierne og pisk det i smør- og æggeblandingen. Hæld herefter kærnemælken i og pisk det hele godt sammen til dejen er lind og blød. 

Fordel kageblandingen i en rugbrødsform og bag kagen ved 175 C i ca 1 time (kagen er færdig når der ikke hænger dej fast når du stikker i kagen med en kødnål) 

Når kagen er færdig og afkølet kan den pyntes med glasur eller en lækker saftglasur med appelsin.

Saftglasur med appelsin: tag saften fra en appelsin i en skål. Hak mandler, hasselnødder og andre nødder du måske har liggende i skabet, groft og put i skålen med appelsinsaften. Hæld saften ud over den medium varme kage og lad kagen køle helt af inden, der skæres i den. Pynt eventuelt også med perlesukker.

Klar. Parat. Kagetid. Velbekomme! 

Lav en børnevenlig pumpkin spice latte til

Kagen smager skønt sammen med en kop varm chokolade med flødeskum eller en kop vinter-the. Ønsker du i stedet at understøtte kagens krydrede toner, kan du nyde den sammen med en kop pumpkin spice latté, som er lavet på de samme krydderier, som er anvendt i kagen.  

Du kan derfor nemt lave din egen hjemmelavede pumpkin spice latté nu hvor du alligevel har gang i krydderierne.

God fornøjelse! 🙃☕️

Opskrift til børnevenlig pumpkin spice latte

0,75 dl græskarpuré 

125 g sukker 

100 g brun farin 

1 tsk. stødt ingefær 

1/2 tsk. stødt kardemomme 

1/2 tsk. stødt nellike 

1 tsk. Kanel eller 1,5 tsk. Stødt kanal 

1 L mælk (Plantemælk kan også anvendes) 

Sådan gør du

Vand, sukker og brun farin varmes i en gryde til sukkeret er opløst. Herefter tilføjes græskarpuré 

Tilsæt alle krydderierne og lad det simre i ca. 15 – 20 min 

Si sukkerlagen og fordel den i 4 kopper 

Varm mælk (gerne skummet) 

Pynt eventuelt med flødeskum og lidt stødt kanel.  

Til de voksne kan der puttes et espressoshot eller friskbrygget kaffe i latten. 

Mmmm... Velbekomme! 

Med kage på tallerkenen og varme drikke i kopperne kan I putte jer under tæppet i sofaen og se en film. Tænd op for de levende hyggelige lys og lad roen sænke sig.