Brug naturen og lav en efterårskrans af nedfaldne blade sammen

Vores ude- og overtøj klæder dit barn på til alle slags hverdagseventyr – og at vi elsker at være dit barns trofaste følgesvend, når turen går udenfor. Vi ønsker i høj grad også at inspirere og skabe eventyrene sammen med jer. I dette blogindlæg giver vi dig derfor inspiration til en kreativ og hyggelig aktivitet, som du kan lave sammen med dit barn, når træernes fine og farverige blade, falder af træerne i oktober og november måned.  

Når efteråret rammer den danske natur, er der et utal af smukke blade i alle deres brændte nuancer, som falder fra træernes smukke krone, lander på efterårsjorden og skaber et smukt tæppe af flotte farver. Men disse blade behøver ikke forblive på den kolde efterårsjord. De kan bruges til alverdens kreative projekter. Du kan samle de smukke blade, lægge dem i pres i en bog, tørre dem i 2-4 uger og derefter sætte dem i ramme. Du kan også lave en fin krans af blade og hænge op. Vi kan altså faktisk få noget utroligt smukt ud af bladene, og samtidig lave noget kreativt og hyggeligt, sammen.  

På med termojakken, termobukserne – og måske regntøjet udenpå, alt efter hvordan vejret arter sig – og lad os komme ud i haven eller den nærliggende skov, så vi kan samle smukke blade i brændte nuancer. Nu skal vi nemlig lave en fin efterårskrans af blade, som vi kan hænge op og nyde for en stund.

Anne og Katrine er vilde med at bringe naturen inden for – og prioritere også tiden til at lave kreative projekter med deres børn. Det er derfor ikke uvant for de to søstre at lave en efterårskrans af fine nedfaldne blade. 

Dette skal du bruge til en fin efterårskrans

1. En stor mængde af sæsonens nedfaldne blade, i dine favoritnuancer. 

2. Tråd (f.eks. ståltråd, vindseltråd, blomstertråd). 

3. Havesaks, alm. saks eller knibtang. 

HVILKE NUANCER SKAL I GÅ EFTER?

De gyldne efterårsblade

Det er helt op til jer. I kan vælge at gå efter blade der ligner hinanden i forhold til nuance. I kan vælge at udvælge 3 nuancer og køre et miks af disse nuancer i kransen. Det er kun der sætter grænsen!  

De helt gyldne efterårsblade er Annes favorit. Det er da heller ikke så sært, at Anne er pjattet med farven “straw” som vores Lille Leif Termojakke, Leif termobukser og Mrs. Sanne Termojakke da også er i. En smuk gylden efterårsfarve, som passer perfekt ind i efterårets flotte natur.

HVILKE NUANCER SKAL I GÅ EFTER?

Det mørkebrune visne, blandet med det grønne

Katrines favorit til efterårskransen er de helt visne og mørkebrune blade – dertil med de mere grønne blade som kan bryde lidt af det mørke udtryk. Katrines absolut yndlingsfarve er da også mørkebrun, hvorfor hun er vild med farven chocolate, som vores fine Lille Leif Termojakke og Leif termobukser er i.  

Måske dine børn har en yndlingsnuance? Lad dem sætte kreativiteten fri og samle bladene så i kan lave efterårskranse i mange forskellige nuancer. 

Sådan laver du en fin efterårskrans

Saml en stor mængde blade i dine favoritnuancer. 

Klip dig et stykke tråd, så det passer til den ønskede størrelse krans (30-50 cm) 

Tråden stikkes gennem bladende en efter en. 

Når tråden er fyldt op med blade, kan du samle enderne og du vil have en efterårskrans af sæsonens nedfaldne blade.  

At lave en krans af blade er på ingen måde kompliceret, og er derfor en perfekt aktivitet, som I kan være sammen om og som dine børn, helt ned i 3-årsalderen, helt sikkert også vil holde af, da en tur ud i det fri og mulighed for kreativitet, altid er kærkommen. Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse!