VASK OG VEDLIGEHOLD AF MERINOULD

Sådan vasker og plejer du bedst dit byLINDGREN merinould

Har du en forestilling om, at det er svært og tidskrævende at vaske uld? Det er der absolut ingen grund til at være, fordi uld er nemlig slet ikke så svært at have med at gøre, som mange tror. Faktisk behøver du ikke slet ikke at vaske dit uld, kun hvis uheldet er ude. Uld har nemlig en selvrensende effekt, da det indeholder et fedtstof kaldet lanolin, som hæmmer produktionen af bakterier. Lanolinet er et fedtstof, som også hjælper fåret mod at blive gennemblødt i regnvejr. For at holde på dette naturlige fedtstof, bør du derfor ikke vaske dit uldtøj for meget.

Har dit uld alligevel brug for en vasketur, anbefaler vi at vaske i hånden via et skånsomt uldprogram i vaskemaskinen. Det er vigtigt, at vandet er håndlunkent, hvis man vasker i hånden. Det anbefales, også, at du altid bruger uldvaskemiddel, da dette ikke slider på uldfibrene.

Husk altid at uld skal strækkes i form, når det vådt, og tør det gerne liggende, så der ikke kommer klemmemærker eller mærker fra en bøjle. Vi fraråder brug af tørretumbler til dit uldtøj, da det slider på tøjet. Du har måske hørt det før, men den bedste Den bedste behandling af uldtøj er faktisk rensning udendørs i fugtigt vejr eller via vanddampen ude på badeværelset, når du lige har været i bad.

Vask og renholdelse - 4 gode (og nemme) huskeregler🚰

1) En hovedregel er at vaske dit uld så lidt som muligt! Således forlænger du ikke kun tøjets levetid, men skåner også miljøet. Faktisk behøver du ikke slet ikke at vaske dit uld, kun hvis uheldet er ude. Uld har nemlig en selvrensende effekt

2) Har dit uld alligevel brug for en vasketur, anbefaler vi at vaske i hånden via et skånsomt uldprogram i vaskemaskinen. Det er vigtigt, at vandet er håndlunkent, hvis man vasker i hånden.

3) Det anbefales, også, at du altid bruger uldvaskemiddel, da dette ikke slider på uldfibrene.

4) Husk altid at uld skal strækkes i form, når det vådt, og tør det gerne liggende, så der ikke kommer klemmemærker eller mærker fra en bøjle.