Vedligeholdelses- og vasketips 💦

 

Sådan plejer, vasker og vedligeholder du bedst dit byLINDGREN® regntøj

Det er vigtigt at imprægnere dit  byLINDGREN® regntøj med jævne mellemrum for at vedligeholde vandsøjletrykket og dets vandskyende evne! Men fortvivl ikke - det er rigtig nemt og slet ikke så besværligt som det lyder. Læs med nedenfor👇

💧Hvorfor overhovedet imprægnere?
Alt åndbart regntøj skal, ligesom andre vandtætte og åndbare materialer, f.eks. flyverdragter, jævnligt imprægneres. Den vandafvisende overfladebetaling, som overtøjet har fået, er ikke permanent, men skal vedligholdes for at bevare sin virkning. Overfladebehandlingen forhindrer, at der absorberes fugt, og gør i stedet, at vandet danner dråber, som preller af. Dette nedsætter kondensdannelsen i regntøjet og optimerer åndbarheden.

💧Hvordan ved jeg om mit overtøj trænger til at blive imprægneret?
Du kan let teste om det er tid til at genimprægnere dit byLINDGREN® regntøj ved blot at sprøjte med lidt vand på tøjet. Hvis vandet samler sig i små dråber og preller af, er det et tegn på imprægneringen er i orden. Hvis vandet derimod "trænger ind" i overfladen, vil du se mørke pletter, hvor vandet absorberes gennem overfladen. Dette betyder, dit regntøj trænger til imprægnering.

💧Hvordan gør jeg?
Der findes en lang række forskellige produkter både vaskemiddel og spray, f.eks. Zebla, der bl.a. kan købes i Matas, eller Feldten, som bl.a. Salling forhandler. 🧴Selv er vi glade for Nixwax TX.Direct Wash-in® fra én af verdens førende producenter. Det er et imprægneringsmiddel, man vasker tøjet i - og det er super nemt, hvis man følger vejledningen. Faktisk, forhandler vi selv NIKWAX 👉 du kan købe det lige her.

Iflg. NixWax opnår du det bedste resultat ved først at vaske dit byLINDGREN® regntøj i Nikwax Tech Wash® og efterfølgende imprægnere det ved brug af Nixwac TX.Direct Wash-In.

  • Fjern sæberester fra sæbeskuffen
  • Kom det rene regntøj i vaskemaskinen (max. 2 dele) 
    OBS: Der behøves ingen tørring inden imprægnering!
  • Brug  cirka 2 hele hætter (ca. 100 ml. )
  • Vask på 30 grader og centrifuger på lave omdrejninger

Du kan læse meget mere på www.nikwax.com 

 

byLindgren regntøj   Vedligeholdelse byLindgren regntøj

Vask og renholdelse - 4 gode (og nemme) huskeregler🚰

🌱En hovedregel er at vaske dit overtøj så lidt som muligt! Således forlænger du ikke kun tøjets levetid, men skåner også miljøet.
Ofte kan du nøjes med at ryste tøjet og blot tørre det over med en fugtig klud. 

🌱Når dit termo- eller regntøj trænger til vask anbefaler vi vask på 30 grader ved lav centrifugering og ved brug af teknisk vaskemiddel i stedet for konventionelt vaskepulver. Vi bruger selv Nikwax Tech Wash, som er beregnet til åndbare og vandafvisende materialer, og som er vandbaseret og miljøvenligt uden brug af flourstoffer.

🌱Undgå helt at bruge skyllemiddel, da det nedbryder den vandafvisende imprægnering, som overtøjet har fået.  

🌱Husk altid at lyne lynlåsen og vaske dit overtøj med vrangen udad, så det slider mindst muligt.  

 
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os. 😊

 

 

 

Your video