Vinterovertøj i autostolen frarådes ♡

Vinterovertøj i bilen 🚗

I forbindelse med lanceringen af vores første kollektion af vinterjakker i AW19, blev vi opmærksomme på undersøgelser og anbefalinger i forhold til brug af vinterovertøj i bilen. Af sikkerhedsmæssige årsager frarådes det nemlig, at dit barn har vinterovertøj på i autostolen. Vidste du det?

På denne årstid mærker vi virkelig det omskiftelige og kolde vintervej i vores skønne Danmark. Vi kan nikke genkendende til den klassiske forældretankegang: ”Vores børn skal i hvert fald ikke fryse!”. Vi klæder dem på i flere lag fra top til tå. Men det er faktisk ikke forsvarligt at sætte dit barn i autostol iført vinterovertøj. Problemet er nemlig, at autostolens seler ikke kan sikre barnet godt nok.

At gå på kompromis med sikkerheden! 👎

Ifølge Kristian Konradsen, som er indehaver af hjemmesiden autostol.dk, mindskes sikkerheden betydeligt med stort overtøj i autostolen. Giver du dit barn stort overtøj på i autostolen, kan du ikke stramme selerne godt nok. Selvom du strammer dem, så meget som du overhovedet kan, vil de stadig bare stramme ind til overtøjet. Der kan således være op til 5 cm fra selen og ind til barnets krop.

Ved kollision eller hård opbremsning bliver tøjet presset sammen, og barnet kan derfor ryge op til 5 cm frem i selen, hvilket blandt andet kan skade nakken. Derudover er der også risiko for at selerne sidder så langt ude på barnets skuldre, at de kan falde ned og barnet derfor kan ryge ud af autostolen.

At vælge det rigtige overtøj til autostolen! 🧥

Du skal altså helst undgå vinterovertøj i autostolen, hvilket omfatter vinterjakke, flyverdragt og andet stort overtøj. I stedet kan du eksempelvis give dit barn termo- eller uldovertøj på. Derudover kan du sørge for at bilen er opvarmet inden I kører samt have et tæppe liggende, som barnet kan få over sig, når det er spændt forsvarligt fast med selen.

👉 Se vores kollektion af termoovertøj her.
👉 Se vores kollektion af uldovertøj til de mindste her.

 

Husk du er altid meget velkommen til at skrive til os på 📧kundeservice@bylindgren.dk hvis du har spørgsmål. ♡

Your video