Hvad er softshell og hvorfor vælge softshell som overtøj til dit barn?

Er du ikke helt sikker på hvad softshell er, og hvorfor du overhovedet skulle overveje at byde softshell velkommen, som en del af dit barns overtøjsgarderobe? Lige netop dette, vil vi gerne gøre dig klogere på. Faktisk, så har softshell en masse gode egenskaber, der gør jakker og dragter i softshell til et fantastisk stykke overtøj.   

Hvad er softshell? 

Som navnet antyder er softshell en blød ”skal”, der med sin vandtætte og vindtætte egenskab, beskytter dit barn når vejret er mere ustadigt og byder på vind og let regn. Derudover er softshell et slidstærkt og let materiale, som er ideel til aktiv leg samtidig med, at det er åndbar og transporterer fugt og varme væk fra kroppen.  

Hvilke gode egenskaber har softshell? 

Softshell er forholdsvis nyt i børns overtøjsgarderobe, det er meget populært i udlandet, men er ved at vinde indpas i Danmark. Softshell har mange fantastiske egenskaber, som er værd at nævne. 

byLINDGREN® softshell er lavet af 100% genanvendt polyester. Materialet har et søjletryk på 10.000 mm, en slidstyrke på 50.000 rubs og måler en åndbarhed på 5.000 g/m3/24th. Vores softshelljakker – og dragt til børn har dertil fået en flour-fri imprægnering uden og hormonforstyrrende stoffer.  

Softshell er kendt for sin vandtæthed, slidstyrke og åndbarhed 

Softshell er vandtæt 

Vandtætheden på materiale bliver målt i mm, altså regnfald i millimeter pr. Time. Det vil sige at med vores softshell, der har et højt søjletryk, vil dit barn kunne lege ude i timer uden at vandet vil sive igennem materialet. Da softshell ikke har svejsede eller tapede sømme kan man ikke sige at softshelljakken eller dragten er vandtæt - når man siger vandtæt, er det derfor materialet man snakker om. Uanset hvad, vil dit barn altså med en softshelljakke kunne lege ude på legepladsen selvom det regner, uden at blive drivvåd.  

Softshell er slidstærk 

Har man et aktivt barn der elsker at klatre og lege lidt mere vildt udenfor på legepladsen, er det godt at vælge ude- og overtøj, der kan holde til denne type aktivitet. Som standard går man ofte efter materiale med en slidstyrke på 30.000 rubs. Slidstyrke angiver hvor mange ture (rubs), der skal til for at opnå en farveændring i tekstilet. Med en slidstyrke på 50.000 rubs er vores softshelljakker og –dragter meget slidstærke.  

Softshell er åndbar 

Når man taler om åndbarhed ved ude- og overtøj, snakker man om materialets evne til at lade vanddamp (fugt/sved) fordampe og trænge ud gennem overtøjet. Materialets åndbarhed målet som g/m2/24th. Det vil sige at når vi siger, at vores softshell lader 5.000 gram vand fordampe gennem én kvadratmeter stof over en periode på 24 timer. Det er højt, og betyder altså at softshell har en fantastisk evne til at lade det meget aktive barn lege uforstyrret af sved og fugt, der senere kan resultere i en snotnæse.  

Skal jeg vælge termotøj eller softshell til mit barn? 

Når vi skal vælge praktisk og meget gerne pænt overtøj til vores børn, er det oftest en jungle af finde rundt i. Vi er mange som er glade for termotøj og dets rigtig gode egenskaber – men efterhånende som andre overtøjskategorier, såsom softshell, vinder indpas, er det til sidst måske svært at vælge hvilken type overtøj man skal gå med?  

Skal jeg vælge termo eller softshell? Det spørger mange om. Både termotøj og softshell har en lang række kvaliteter og gode egenskaber, og vi mener at de to former for overtøj fungerer som et perfekt supplement til hinanden. De har begge funktioner, som sikrer en høj grad af komfort for dit barn og skaber sammen med regntøj og vinterjakken/flyverdragten, en helstøbt helårs overtøjsgarderobe til dit barn   

Nedenfor har vi opstillet en liste indeholdende softshell og termo tøjets positive egenskaber:   

Termo   

♡ Varmeisolerende  

♡ Vindtæt  

♡ Høj bevægelighed - Åndbar   

♡ Transporterer fugt og varme væk fra kroppen - Bruges i køligere måneder i efterår og forår   

Softshell   

♡ Vandafvisende  

♡ Vindtæt  

♡ Slidstærk  

♡ Åndbar   

♡ Transporterer fugt og varme væk fra kroppen  

♡ Bruges i varmere måneder med omskifteligt vejr 

En let termojakke er lidt varmere end softshell og rart for dit barn at have på en sommeraften, hvor vejret er lidt køligere. Termojakken er perfekt, når vejret er tørt, og hvor der næsten ingen vind er.  Termotøjet holder dit barn dejlig varm, hvor softshell er med til at holde dit barn tør i alt salgs vejr. Softshell er ideel til børn i vuggestuer og daginstitutioner, som elsker at lege udenfor, du kan klæde dit barn med en striktrøje indenunder for lidt mere varme. 

Hvorfor vælge softshell overtøj til dit barn? 

Som du kan se, har softshell mange gode egenskaber, der virkelig gør softshell ideel som en fast del af dit barns overtøjsgarderobe. Der er mange grunde til at vælge en softshelljakke til dit barn. Softshell er perfekt til dage med let regn over længere tid eller en kort regnbyge. Med sit høje søjletryk kan softshelljakker- og dragterne modstå selv de kraftigste efterårsbyger. Er dit barn fuld af energi, så anbefaler vi dig at klæde dit barn i softshell i overgangsperioden mellem sommer og vinter, da softshell netop er meget åndbar og derved kan sikre at dit aktive barn kan lege uden at blive fugtig under jakken. Softshell er i høj kvalitet og beskytter dit barn mod vind og vejr, samtidig med at være komfortabel. 

byLINDGREN® softshell - byd velkommen til Gro, Njord og Unni

byLINDGRENs softshell kollektion til de små og større børn kombinerer softshells gode egenskaber med vores velkendte tidløse design. Vores softshelljakker og -dragter er produceret i en 100% vandtæt metervare og har et smørblødt fleecefoer. Vores softshell til piger har fokus på et feminint udtryk med A-snit og vores ikoniske sløfe. Vores softshell til drenge har et mere sporty look med et cool detaljer. Herudover har vi vores fine Unni dragter, som er designet unisex, klassisk og med raglan ærmer. 

Ligesom vores øvrige kollektioner er vores nye softshell produkter navngivet med nordiskinspirerede navne. Gro, Njord og Unni er navnene på vores softshell jakker og – dragter til de stilfulde og aktive drenge og piger.   

Tag på eventyr med en byLINDGREN® softshelljakke eller – dragt, og lad dit barn lege udenfor i alt slags vejr.