VASK OG VEDLIGEHOLD AF VINTEROVERTØJ

Sådan vasker du dit byLINDGREN® vintertøj

Vores vinterovertøj er ikke kun til for at klæde børn smukt og stilrent på, men også for at holde dem varme og tørre, når de skal ud at lege Indiana Jones i efterårs- og vintervejret. Og som alle vi forældre nok ved; med Indiana Jones kommer også skidt, jord, mudder og andet ”lækkert”. 🤠 Det er derfor essentielt at vide, hvordan du på bedste vis vasker, plejer og vedligeholder dit barns overtøj.

Find her ud af hvordan du vasker, plejer og vedligeholder dit byLINDGREN® vinterovertøj - herunder både vinterjakker i nylon, flyverdragter i både nylon- og gummikvalitet.

Sådan plejer og vedligeholder du vores vinterovertøj

Vores vinterovertøj er fra produktionens side behandlet med en vandafvisende imprægnering og har derfor en solid regnskyende evne. Den regnskyende evne er blot én ud af de mange tekniske egenskaber, vores vinterovertøj har, men denne kræver vedligeholdelse, i form af imprægnering, for at bibeholdes.

Alt vores tøj behandles med en økologisk overfladebehandling, der er uden flour og andre skadelige og hormonforstyrrende stoffer, kaldet Bionic Eco Finish. 🌱 Denne er en af de mest anvendte og anerkendte på markedet indenfor børnetøj. Overfladebehandlingen er dog ikke permanent og vil slides af ved brug, hvorfor vi anbefaler at du med jævne mellemrum (gen)imprægnerer vinterovertøjet for at pleje og vedligeholde denne ret essentielle funktion. Du kan læse mere om, hvilke tekniske egenskaber vores vinterovertøj har lige her. 👈

Nikwax® Effektivt, ikke persistent, fluorocarbonfri og ikke testet på dyr.

Men hvordan ved jeg om mit overtøj trænger til at blive imprægneret?

Du kan meget let teste, om det er tid til at genimprægnere vinterovertøjet ved blot at sprøjte lidt vand på tøjet. Hvis vandet overvejende samler sig i små dråber og preller af som perler, er imprægneringen intakt. 💧 Trænger vandet derimod ind i overfladen, så stoffet syner vådt med mørke pletter, hvor vandet er blevet absorberet – betyder det, at det er tid til at imprægnere tøjet.

Tips til imprægnering

Der findes en lang række forskellige imprægneringsproducenter, f.eks. Zebla eller Feldten. Flere sportsbutikker har ligeledes tekniske vaske-og imprægneringsprodukter på hylderne.

Vi er personligt meget glade for Nixwax TX. Direct Wash-in® fra én af verdens førende producenter. 😍 Nixwax laver vaske- og imprægneringsmidler, man hælder i vaskemaskinen - supernemt, hvis man bare følger vejledningen. Vi er faktisk så vilde med det, at du kan købe Nikwax hos os lige her. I næste afsnit kan du læse mere om, hvordan du skal vasker dit byLINDGREN® vinterovertøj – men vurderer du, at en god gang vask lige er lovligt meget, så kan du med fordel tørre vores vinterjakker i nylon over med en våd klud for at fjerne skidt fra legepladsen m.m. – det samme gør sig iøvrigt gældende med vores flyverdragter – både i nylon og i gummi/PU.

Sådan vasker du vores vinterovertøj

Vores vinterovertøj kan sagtens vaskes som det meste andet overtøj. En hovedregel er dog at vaske dit overtøj, så lidt som muligt. Således forlænger du ikke kun tøjets levetid – og skåner også miljøet. Ofte kan du nøjes med at ryste tøjet og blot tørre det over med en fugtig klud, som nævnt tidligere.

Skal du vaske en vinterjakke eller flyverdragt i nylon kvalitet fra byLINDGREN®? Så skal du vaske denne med vrangen ud på maks. 30 grader ved lav centrifugering - og ved brug af teknisk vaskemiddel i stedet for konventionelt vaskepulver. Det tekniske vaskemiddel kan købes i flere onlineshops, men også i diverse sportsbutikker samt Matas, og er med til at opretholde åndbarheden i tøjet. Husk at fjerne eventuel pelskrave inden vask! Efter vask kan vinterjakkerne og Nylon flyverdragterne tørretumbles ved lav varme, men vi anbefaler at lade dem lufttørre i stedet for. 💨 😎

Skal du vaske en flyverdragt i gummi/PU-kvalitet fra byLINDGREN®?

Så skal du vaske gummiflyverdragten med vrangen ud på maks. 30 grader ved lav centrifugering. Her er teknisk vaskemiddel ikke et must, da gummikvaliteten ikke har en høj åndbarhed. Dog er det vigtigt, at der IKKE anvendes skyllemiddel. Gummiflyverdragterne i PU tåler ikke varmen fra hverken tørretumbler eller varmeskab, da gummiet vil udtørre med risiko for revner som resultat heraf.

Her får du 4 hurtige "best practices" vedrørende vask, pleje og vedligeholdelse af dit vinterovertøj 💦

1. (Gen)Imprægner vinterovertøj når overtøjet ikke længere viser tegn på at vand praller af overfladen – men det i stedet viser sig, at vandet trænger igennem overfladen og dermed danner mørke pletter. Vi anbefaler Nikwax TX. Direct wash-in til genimprægnering af alt dit ude- og overtøj.

2. Når du vurderer, at dit vinterovertøj trænger til at blive vasket, anbefaler vi at vaske på maks. 30 grader ved lav centrifugering - og ved brug af teknisk vaskemiddel i stedet for konventionelt vaskepulver. Vi bruger selv Nikwax Tech Wash, som er beregnet til åndbare og vandafvisende materialer, og som er vandbaseret og miljøvenligt uden brug af flourstoffer.

3. Skal dit vinterovertøj vaskes, så vend det med vrangen ud for at skåne overfladen – og ejer du vinterovertøj fra byLINDGREN® med pels, så husk at fjerne pelskraven før vask!

4. Nu ved du hvordan, du skal vaske vinterovertøj fra byLINDGREN® - men en hovedregel er dog altid, at vaske dit overtøj så lidt som muligt. På den måde forlænger du ikke blot tøjets levetid – du skåner også miljøet. Ofte kan du nøjes med at lade tøjet tørre, ryste det og aftørre det med en fugtig klud.

Vi håber, du er blevet klogere på, hvordan du bedst vasker, plejer og vedligeholder dit byLINDGREN® vinterovertøj. ♥️

SHOP VINTERJAKKER