Katrines brændenældesuppe: Opskrift på Katrines brandgode brændeældesuppe med bacon

SÅ er det tid til at finde gryden frem og tage i køkkenet. Denne gang deler Katrine sin brandgode brændenældesuppe. En suppe der er ideel at lave om foråret og sommeren da det er her brændenælderne vokser i skove og haver. 🌱

Nogle vil kategorisere brændenældesuppen som klassisk spejdermad. Katrine har dog aldrig haft fornøjelsen af at være spejder, men det holder hende nu ikke fra at lave suppen fra tid til anden – faktisk til familiens store begejstring. 😍 For god, dét er den! 💚

Har du endnu ikke prøvet at hverken spise eller lave brændenældesuppe? Bare rolig – den brænder slet ikke. 😉 I stedet får du en suppe, der smager mild og krydret! Brændenælder er tilmed sunde, da de indeholder store mængder af vitaminer og mineraler, herunder C- og A-vitalimer, men også jern og andet godt. 💪 

EN LÆKKER SUND OG GRØN SUPPE, DER ER GOD BÅDE FORÅR OG SOMMER

Suppen er nem at lave, og så er det bare ekstra hyggeligt at man først skal ud og fange brændenælderne for at kunne lave den. 🙌 Vi ELSKER eventyr, og et brændenælde-eventyr er da heller ikke at tage fejl af. Tag dit barn med ud i skoven, få noget frisk luft og find de fine brændenælder. 🌱

De første brændenælde-skud titter frem i marts og april. Vær opmærksom på at du kun skal bruge toppen med de øverste 3-4 bladpar.

Har du og børnene et par handsker liggende derhjemme? På med handskerne, termotøjet eller forårsjakken og tag ud og find de fine, velsmagende brændeældeskud. Måske har I et par byLINDGREN® skivanter liggende. Disse vil helt sikkert beskytte mod de brændende brændenælder. Ellers havehandskerne eller almindelige gummihandsker anvendes. 🧤 Hvis du bruger gummihandsker, anbefaler vi, at du tager dobbelt på for at være ekstra sikker på ikke at komme i berøring med brændenælderne. 👍 Husk da også lange ærmer. Det er ikke farligt at blive brændt af brændenælderne, men det er ret generende.

INGREDIENSER TIL KATRINES BRÆNDENÆLDESUPPE

Suppen: 
250 g topskud af brændenælde 
2 store løg, grofthakkede 
2 fed hvidløg, finthakket 
200 g kartofler i små tern 
1,2 dl kogende grøntsagsbouillon 
salt og peber 
Vil du gøre suppen mere cremet: 
1 dl piskefløde (eller madlavningsfløde) 

Topping: 
150 g bacon i tern 
4 forårsløg 
Brød til servering, hvis I ønsker det. 

Opskriften er beregnet til 4 personer. Hos Katrine er de 5 personer, så oftest laver de dobbeltportion for også at have rester til madpakken eller fryseren. 

SÅDAN LAVER DU BRÆNDENÆLDESUPPE

1) Kom bacon i en gryde og rist det sprødt. Når baconen er sprød, placeres denne på en tallerken, så du laver baconvæden være i gryden. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve. 

2) Kom de grundigt skyllede brændenældeskud og mindre brændenældeblade i gryden og rør rundt. Hæld kogende grøntsagsbouillon i gryden lad suppen koge i 10-15 min. 

3) Blend suppen grundigt igennem med en stavblender. 

) Hæld suppen i dybe skåle og drys med bacon og fintsnittet forårsløg. Suppen er også lækker at dyppe brød i. 

Volia! 👏🏻 Så har du den lækreste, sunde suppe der er smuk grøn - næsten lige så smuk som vores Signe Termojakke i Green Leaf eller vores Adam Forårs og Regnjakke i Deep Forrest. Bon appetit – vi håber at du og din familie vil nyde denne forårs og sommersuppe. 💚