VASK OG VEDLIGEHOLD AF REGNTØJ

Sådan vasker, plejer og vedligeholder du bedst dit byLINDGREN® regntøj

Elsker dit barn at lege udenfor, når det regner og hoppe i vandpytter - så kan de ske at regntøjet har brug for en vask i ny og næ. Det er altid en god hovedregel at vaske regntøj så lidt som muligt for at forlænge regntøjets levetid - trænger det dog alligevel, vil vi her gerne give dig vask- og vedligeholdelsestip, så regntøjet vaskes på bedste vis, og levetiden og de gode egenskaber forlænges og bibeholdes.

Vask og vedligehold af dit PU gummiregntøj

Vask dit gummiregntøj på en simpel måde ved at tørre snavset af med en våd klud eller skylle regntøjet i bruseren. Skal du vaske størknet mudder af gummiregntøjet, anbefaler vi at du ligger det i blød i rent vand, så mudderet bliver opløst - istedet for at anvende diverse vaskesvampe, skuebørster osv. der potentielt kan kradse gummioverfladen unødvendigt.

Gummiregntøjet tåler vask i vaskemaskine ved 30 grader med lav centrifugering - brug gerne et skåneprogram. Brug hertil også teknisk vaskemiddel beregnet til vask af overtøj i stedet for skyllemiddel. Vi anbefaler Nikwax Tech Wash, som ved brug er med til at opretholde overtøjets gode egenskaber. Det er meget vigtigt at du ikke tørre dit gummiregntøj i tørretumbleren, da gummiet kan udtørre. Lad det derfor blot lufttørre - det er også væsentligt bedre for miljøet. Brug af varmeskab frarådes også.

Vask og vedligehold af dit polyester (PE) regntøj

Er dit PE regntøj blevet beskidt? Vi anbefaler generelt at man vasker sit ude- og overtøj så lidt som muligt for at forlænge produkternes levetid. Overvej derfor om dit snavsede PRE regntøj blot kan tørres af med en våd klud, inden du bare putter regnsættet i vaskemaskinen.

Vores PE regntøj kan vaskes på 30 grader ved lav centrifugering - brug gerne et skåneprogram. Vask det med teknisk vaskemiddel, for at bevare den vandafvisende og vigtige imprægnering som materialet har fået. Det er ikke hensigtsmæssigt at anvende skyllemiddel, hvis man ønsker at regntøjet skal kunne gøre gavn i lang tid. Skyllemiddel nedbryder nemlig den vigtige overfladebehandling.

Vi anbefaler også at du jævnligt genimprægnere dit byLINDGREN® regntøj med jævne mellemrum for at vedligeholde vandsøjletrykket og dets vandskyende evne! Vores ndbare PE regntøj har fået en flour-fri, vandskydende imprægnering uden skadelige og hormonforstyrrende stoffer, som vil aftage med tiden når det tages i brug. Derfor er det vigtigt, at du genimprægnerer regntøjet, når tiden er til det. Men fortvivl ikke - det er rigtig nemt og slet ikke så besværligt som det lyder. Læs med nedenfor👇.

Effektivt, ikke persistent, fluorocarbonfri og ikke testet på dyr.

Imprægnering af dit åndbare regntøj🚰

Hvorfor overhovedet imprægnere?

Alt åndbart regntøj skal, ligesom andre vandtætte og åndbare materialer, f.eks. flyverdragter, jævnligt imprægneres. Den vandafvisende overfladebetaling, som overtøjet har fået, er ikke permanent, men skal vedligholdes for at bevare sin virkning. Overfladebehandlingen forhindrer, at der absorberes fugt, og gør i stedet, at vandet danner dråber, som preller af. Dette nedsætter kondensdannelsen i regntøjet og optimerer åndbarheden.

Hvordan ved jeg om mit overtøj trænger til at blive imprægneret?

Du kan let teste om det er tid til at genimprægnere dit byLINDGREN® regntøj ved blot at sprøjte med lidt vand på tøjet. Hvis vandet samler sig i små dråber og preller af, er det et tegn på imprægneringen er i orden. Hvis vandet derimod "trænger ind" i overfladen, vil du se mørke pletter, hvor vandet absorberes gennem overfladen. Dette betyder, dit regntøj trænger til imprægnering.

Hvordan genimprægnerer jeg?

Der findes en lang række forskellige produkter til at imprægnere sit tekniske overtøj, både vaskemiddel og spray, f.eks. Zebla, der bl.a. kan købes i Matas, eller Feldten, som bl.a. Salling forhandler. 

Selv er vi glade for Nixwax TX. Direct Wash-in® fra én af verdens førende producenter. Det er et imprægneringsmiddel, man vasker tøjet i - og det er super nemt, hvis man følger vejledningen. Faktisk, forhandler vi selv NIKWAX 👉 du kan købe det lige her.

Iflg. NixWax opnår du det bedste resultat ved først at vaske dit byLINDGREN® regntøj i Nikwax Tech Wash® og efterfølgende imprægnere det ved brug af Nixwax TX. Direct Wash-In.

• Fjern sæberester fra sæbeskuffen

• Kom det rene regntøj i vaskemaskinen (max. 2 dele) OBS: der behøves ingen tørring inden imprægnering!

• Brug cirka 2 hele hætter (ca. 100 ml.)

• Vask på 30 grader og centrifuger på lave omdrejninger

SHOP REGNTØJ