VASK OG VEDLIGEHOLD AF SOFTSHELL

Sådan vasker, plejer og vedligeholder du bedst dit byLINDGREN softshell

Elsker dit barn at lege ude i alt slags vejr? Så har du måske allerede stiftet bekendtskab med sofshell. Softshell er som skabt for børn. Med en jakke i softshell kan dit barn nemlig lege uden i timevis, da det er yderst komfortabelt og med en høj grad af bevægelighed. Det kan betyde, at dit barn og softshelljakken har for brug en vask. Vi kommer med nogle generelle råd til, hvordan du bør vaske din softshell for at sikre softshelljakkens gode egenskaber forbliver de samme.

En hovedregel er altid at vaske din softshell så lidt som muligt, da det er med til at forlænge levetiden af tøjet og ikke mindst skåne miljøet. Det kan være nok at ryste tøjet, så sand og snavs falder af, og ellers kan du bruge en fugtig klud til at tørre af med. Hvis du synes, at dit barns softshell trænger til en større vask, så anbefaler vi at vaske i 30-40 grader på et skåneprogram med lav temperatur og centrifugering. Vi anbefaler, at du bruger teknisk vaskemiddel beregnet til overtøj for at passe og pleje de gode egenskaber, som vores overtøjets materialer har.En softshell holder sig pænere og bliver mindre slidt, hvis du vender den på vrangen og med lynet lynlås, inden du starter vaskemaskinen.

Du kan sagtens vaske din softshell uden at imprægnere den efter vask. Vores softshell har en flour-fri imprægnering, som med tiden mister effekt når dit barn bruger overtøjet. Når vand ikke længere perler af overfladen på dit softshell overtøj, er det tid til at genimprægnere. For ikke at blokere for åndbarheden er et godt tip, at vaske din softshell inden imprægnering med teknisk vaskemiddel, således snavs ikke blokerer i stoffet – hvorefter du så kan genimprægnere. Vi anbefaler at du vasker og genimprægnere med Nikwax Tech wash og Nikwax TX Direct wash-in.

NIKWAX® Effektivt, ikke persistent, fluorocarbonfri og ikke testet på dyr.

Vask og renholdelse - 4 gode (og nemme) huskeregler🚰

1) En hovedregel er at vaske dit softshell så lidt som muligt! Således forlænger du ikke kun tøjets levetid, men skåner også miljøet. Ofte kan du nøjes med at ryste tøjet og blot tørre det over med en fugtig klud.

2) Når din softshell trænger til vask anbefaler vi vask på 30-40 grader på et skåneprogram med lav temperatur og centrifugering og ved brug af teknisk vaskemiddel i stedet for konventionelt vaskepulver. Vi bruger selv Nikwax Tech Wash, som er beregnet til åndbare og vandafvisende materialer, og som er vandbaseret og miljøvenligt uden brug af flourstoffer.

3) Undgå helt at bruge skyllemiddel, da det nedbryder den vandafvisende imprægnering, som overtøjet har fået.

4) Husk altid at lyne lynlåsen og vaske dit overtøj med vrangen udad, så det slider mindst muligt.