Vi arbejder hele tiden på at forbedre og udfordre os selv og træffe ansvarlige valg i hverdagen. Vores tidløse designs skal kunne bruges år efter år, på tværs af sæsoner og årstider. Vi stræber efter at lave langtidsholdbare produkter og foretrækker at arbejde med ansvarlige materialer og genbruge mest muligt. ♡

 

DESIGNFILOSOFI

Hos byLINDGREN® designer vi teknisk ude- og overtøj samt tilhørende accessories til børn og voksne. Vores kollektioner bygger på skandinavisk enkelhed og tone-i-tone med rene snit, enkle mønstre og minimalistiske designs i afstemte farver og nuancer. Fordi vi elsker enkelthed! ♡ Vi ønsker at forenkle overtøj med flere funktioner og fine detaljer, der både kan fungere til alle hverdagens eventyr og finere brug.

Vi designer det, så ude- og overtøjet er ekstra slidstærkt de helt rigtige steder, behageligt og smørblødt at have på. Vi producerer altid med en stærk holdning til kvalitet og levetid!

Vores tidløse designs skal kunne bruges år efter år, på tværs af sæsoner og årstider og gå i arv til venner, familie og andre børn. Vi stræber efter at lave langtidsholdbare produkter, bruge genanvendte materialer og genbruge mest muligt. ♻️

LEVERANDØRER

Hos byLINDGREN® samarbejder vi med nogle af de dygtigste leverandører fra forskellige dele af verdenen.

Det hele begyndte i Hebei-provinsen i Kina, hvor vi siden den spæde start i 2015, har samarbejdet med dygtige kinesiske leverandører, som ligeledes er benyttet af mange andre velrenommerede brands.

Valget faldt på Kina grundet deres enestående kompetencer indenfor produktion af teknisk overtøj og ikke – som mange fejlagtigt tror – pga. prisen. De er langt fremme i forhold til udvikling af materialer og metervarer, er højt specialiserede og anerkendt i det meste af verden for deres ekspertise – Kina er nemlig ét af de eneste steder i verden, som er specialister indenfor teknisk ude- og overtøj.

Derudover samarbejder vi også med Teknologisk Instutit i Høje Taastrup, som fra begyndelsen har hjulpet os med at kravspecificere, teste og dokumentere vores tekstilers egenskaber ud fra systematiske standardiserede laboratorieundersøgelser. På den måde sikrer vi de højest mulige standard og den bedste ønskede kvalitet af vores ude- og overtøj.

LEVERANDØRER

Vores strikkede pandebånd og huer er produceret i Polen. Polen er kendt for deres strik og har stor ekspertise og erfaring indenfor strikketeknikker og –håndværk. Vi er synes, det er vigtigt at værne om det gode og traditionelle håndværk, som vores leverandører dagligt laver og er eksperter i. Med vores merinould har vi indgået et samarbejde med en stor og anerkendt virksomhed i Europa, som har stor ekspertise indenfor uld, hvor kvaliteten er i top. Vores seneste samarbejde, som vi er stolte over at kunne fortælle, er vores økologiske bomuldsaccessories, der er strikket i Ikast og syet i Ukraine.

Vi forsøger hele tiden på at flytte dele af vores produktion til Europa, hvis det er muligt, for at støtte den europæiske tøjproduktion, forkorte leveringstiden, men også for at reducere vores miljømæssige aftryk i form af fragt og have muligheden for at kunne besøge dem oftere.

MATERIALER

Vi foretrækker at arbejde med materialer, der holder så længe som muligt og er fremstillet på en ordentlig og bæredygtig måde. Samtidig er det vigtigt for os at lave ude- og overtøj, som kvalitets- og designmæssigt, har en lang levetid – og med gode egenskaber og funktioner, så det kan holde i mange sæsoner og i alt slags vejr.

Vi ønsker, som så mange andre virksomheder, at belaste klimaet så lidt som muligt, og arbejder hele tiden på finde nye ansvarlige materialeløsninger og teknikker. Vi stræber efter at reducere brugen af og indvirkningen fra skadelige kemikalier, og har valgt udelukkende at bruge Bionic Finish® Eco, som er en økologisk smuds- og vandafvisende imprægnering uden flourstoffer til overfladebehandling af al vores overtøj. På den måde kan du være sikker på, at overtøjet fra byLINDGREN® er fremstillet uden brug af farvelige substanser som f.eks. flourcarbon eller formaldehyd.

Naturlige fibre

OEKO-TEX BOMULD

Hos byLINDGREN® arbejder vi med både bomuld og uld, som
begge er naturlige fibre, der – som navnet indikerer – kommer fra naturen.

Vores accessories er lavet af enten smørblødt OEKO-TEX bomuld® eller 95% økologisk bomuld og indeholder ingen skadelige stoffer eller pesticider, hvilket gør dem sikre at bære mod huden.

Standard 100 by OEKE-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning til tekstiler, som stiller krav til indholdet af kemiske stoffer, der er eller kan være helbredsskadelige.

Den økologiske bomuld dyrkes langt mere bæredygtigt end konventionelt bomuld, og er grønnere og sundere for både menneskerne, der dyrker den, og jorden den dyrkes på. Den indeholder ej heller skadelige stoffer eller pesticider, hvilket gør det fuldkommen sikkert at bære mod huden.

Naturlige fibre

SMØRBLØDT MERINOULD

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker uld. Uld er et fantastisk materiale med mange gode egenskaber. Det er bl.a. temperaturregulerende, åndbar og selvrensende, og kræver meget sjældent vask.

Hos byLINDGREN® arbejder vi med det blødeste merinould – både til vinteraccessories såsom huer og pandebånd, men også til vamsede babyjakker og -dragter. Vores serie af babyuld er produceret af én af Danmarks dygtigste uldproducenter i en opkradset merinouldskvalitet, der har både woolmark og EU-Blomsten som ét af Danmarks officielle miljømærke.

Syntetiske fibre

GENANVENDT POLYESTER OG NYLON

Vores termotøj, softshell, badetøj, regntøj, flyverdragter og vinterjakker er hovedsageligt lavet af 100% genanvendt polyester, men også genanvendt nylon. Begge er syntetiske tekstiler, der er utrolig slidstærke, som kan genanvendes og som derfor har en lang levetid.

Mange tror måske, at det er mere miljøvenligt at fremstille tekstiler af naturfibre fremfor kunstfibre, men faktisk er eksempelvis polyester langt bedre for klimaet end eksempelvis bomuld. De fleste naturlige fibre kræver enormt mange ressourcer, herunder landarealer og særligt vand, og det skønnes, at der udledes omkring 40 kg CO2 til ét kilo bomuld, mens CO2-udledningen blot er 5 kg til ét kilo polyester.

Polyester og andre kunstfibre kan derudover genanvendes, hvilket kan bidrage til at nyproduktionen kan reduceres. Når det er sagt er der naturligvis også miljømæssige omkostninger ved produktion af syntetiske fibre, der typisk fremstilles af råolie eller naturgas og ved brug af både kemi og energi.

EMBALLAGE

Klimaforandringerne er et af de største problemer, som vores planet står overfor. Vi ved, at det kræver et øget ansvar og mere handling. Derfor bestræber os hele tiden på at tage små skridt hen imod at minimere vores fodaftryk. Hver pakke, vi sender fra vores lager i Frederikshavn, bliver pakket i genanvendte materialer – enten forsendelsesposer lavet i genbrugsmaterieler eller papkasser, der alle har haft et tidligere liv. Alle tryksager – klistermærker, flyers, retursedler mv. – samt alle hangtags på vores tøj, er lavet af genanvendte materiale. Fra efteråret 2022 har vi aktivt forsøgt at begrænse brugen af polybags til vores accessories for så vidt som muligt, at undgå plast og derved minimere vores CO2-aftryk.

SOCIALT ANSVAR

Hos byLINDGREN® stræber vi efter at være en inkluderende, ansvarsbevidst og omsorgsfuld virksomhed, der tager et socialt ansvar. Vi er et lille team bestående af 5+ kvinder med masser af ambitioner og et fælles ønske om, at alle føler sig inkluderet, værdsat og hørt. Vi omfavner hinandens forskelligheder og særheder, og ønsker at skabe plads til hinanden.

Vi ansætter også folk, som er i fleksjob - og byder i løbet af året dygtige og skønne mennesker velkommen ind i vores univers fra uddannelsesinstitutioner og jobcentre i form af praktik, for at skabe en mangfoldig arbejdskultur, få nye perspektiver og indspark – fagligt såvel som personligt – og ikke mindst for at styrke "det rummelige" arbejdsmarked, hvilket vi især ønsker at bidrage til.