Klar, parat, vuggestuestart - overtøj til opstart i dagpleje eller vuggestue

Lige om lidt slutter din barsel, og din lille guldklump skal starte i enten dagpleje eller vuggestue. Sammen med et hav af bekymringer omkring den nye hverdag, som din lille familie skal til at omstille sig på, er der også en masse praktiske ting, der skal tages stilling til og købes inden opstarten.

Praktisk overtøj er et must-have, når der skal pakkes til vuggestuen eller dagplejen. Børn elsker at lege udenfor i alt slags vejr - og det skal vi som forældre selvfølgelig støtte op om.

I de fleste dagplejer eller vuggestuer har dit barn sin egen garderobe og kurv, som du som forældre skal sørge for hele tiden er opdateret med sæsonens overtøj. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilket overtøj dit barn behøver til hvilken årstid - derfor giver vi dig her en komplet pakkeliste over ude- og overtøj som dit dagpleje- eller vuggestuebarn behøver.

Termotøj

Termotøj er et musthave i ethvert barns garderobe. Termotøj til børn kan bruges fra dit barn hopper ud af vinterjakken når foråret melder sin ankomst, og indtil hen på efteråret, når vejret igen byder på koldere temperaturer. Derudover er en termojakke til børn også oplagt om vinteren som jakke i bilen til og fra dagpleje/vuggestue, da en tyk vinterjakke til tider kan være en smule udfordrende at få presset ind under selen i autostolen.

Mange dagplejemødre anbefaler, at du vælger et todelt termosæt, så jakken kan bruges alene og bukser kan bruges indenunder regntøj på de koldere dage.

Vores termotøj består af 3 lag, hvor det midterste lag er et isolerende materiale, som gør at dit barn holdes varmt i temperaturer, der ligger mellem 5-15 grader.

Termotøjet er vandskyende med sin flour-fri og vandskyende imprægnering uden skadelige og hormonforstyrrende stoffer - og tåler derfor mindre mængder regn. Der er kælet for designet, og vi har fokus på kvalitet, funktionalitet, den lille detalje og bæredygtighed. Vi har som de eneste på markedet differentieret termobukserne mellem dreng og pige - til drengene er stilen mere baggy og cool. I vores termojakker er der faktisk ingen lommer, og det er helt bevist. Du behøver således ikke bekymre dig om, at finde alverdens ting i vaskemaskinen, som dit barn kunne have samlet op under deres mange udendørs eventyr. 😬

I vores sortiment findes der til de små prinsesser vores lille Sigrid termojakke og tilhørende bukser. Jakken er vores signaturjakke med ballonform, pufærmer og den yndigste sløfte bagpå. Den er både pæn og praktisk på samme tid.

Til de små seje drenge har vi vores lille Leif termojakke - en klassisk jakke i et enkelt og stilrent design med lækre detaljer i form af inder ribkrave, knapdetaljer og seje og praktiske patches på ærmerne.

Termobukser til både dreng og pige har justerbart elastik i taljen, forstærkning på knæene, fodstropper samt et vandtæt sæde indvendig, som gør at de ikke får våde numser.

Shop termotøj

Regntøj

Alle børn elsker at hoppe i vandpytter, men det stopper med at være sjovt, når de er helt gennemblødt og der skal skiftes tøj for 3. gang. 🙄 Derfor bør regntøj være fast inventar i dit barns garderobe. Til de små regntornadoer findes der flere former for regntøj, både som sæt eller en dragt med eller uden foer.

PU regntøj er generelt meget populært. Vores PU regntøj er lavet af 100% vandtæt gummi, der kan holde til det meste - det kræver ingen vedligehold og skal blot skylles rent under bruseren.

Et regnsæt med selebukser og jakke (Gunhill og Gunnar) er at foretrække til de sporty drenge og feminine piger, der har lært at gå, hvorimod dragten (Gefion) er genial, hvis din guldklump sidder i sandkassen eller på græsset, idet overtøjet ikke skilles ad på midten så sand og vådt kan trænge ind. I efterårssæsonen findes vores regndragt med foer til de dage, hvor der er lidt køligere.

Vi har også regntøj i polyester kvalitet (PE), der egner sig rigtig godt til forårs- og sommergarderoben, hvor der er mindre regnfulde dage. Fordelen ved at vælge PE er, at det er åndbart. Har man derfor et meget aktivt barn kan dette være en fordel at vælge.

Du kan læse mere om vores forskelige regntøjskvaliteter lige her.

Regntøj

Vores PU regntøj er lavet af 100 % vandtæt gummi!

Sovetøj

De fleste børn starter i dagpleje eller vuggestue når de er mellem 10 og 12 måneder, og har derfor brug for en eller to lure i dagplejen. De fleste steder foregår dette udenfor i en barnevogn, hvor det kræves at du som forældre medbriger sovetøj. Sover dit barn i en kørepose, er det nok med et par gode vanter til de kolde måneder, samt en tyk trøje og hue. Sover dit barn derimod med en dyne er en ulddragt ikke til at undvære. Og når du nu er igang med at udvælge det helt rigtige, så sørg for at købe en med et praktisk ombuk ved hænder og fødder - det kommer din dagplemor til at elske dig for. 😍

Se vores udvalg af uld ude- og overtøj.

En ulddragt har den egenskab at den er åndbar og svedtransporterende, hvilket gør at den kan bruges alle årstider på nær i sommerperioden. Vores uldovertøj produceres i merinould, der er noget af det bedste du kan finde. Læs mere om uldens gode egenskaber lige her.

Huer og vanter

Barnet har brug for en hue eller elefanthue til enhver årstid. Dog skal der altid ligge en tynd hue i kassen, hvis børnene skal på tur i ladcyklen og have cykelhjelm på. Børn bruger både elefanthuer til når de sover udenfor i barnevognen, men også når de leger udenfor.

Vanter er ligeledes vigtige i de kolde måneder, og køb gerne to par, da de hurtigt bliver våde og beskidte, når dit barn skal undersøge, hvad der ligger på jorden. I øvrigt kan man også nemt få en vante eller to væk. 😀

Hue & vanter

I alle vores jakker, bukser og flyverdragter

Navnemærke

I alle vores jakker, bukser og flyverdragter finder du navnemærke, så du kan skrive dit barns navn (og eventuelt dit telefonnummer) og – forhåbentlig undgå, at dit barns overtøj kommer med den forkerte hjem. Navnemærket har derudover plads til mere end et barns navn og indbyder altså til, at dit barns overtøj genbruges og får nyt liv hos flere end et barn.

Flyverdragter, hvis det er vinter eller sent efterår

Som forældre elsker vi, at vores børn er ude og lege - gerne hver dag. Derfor er det vigtigt at barnet også kan holde varmen i de kolde måneder fra oktober til april. Mange forældre har faktisk gerne to flyverdragter til deres børn, så man ikke behøver at tage den med hjem i weekenden. Det er ligeledes rart med en ekstra, hvis en skal vaskes, hvilket sker med små mudderelskende børn.

Vores flyverdragter til børn findes i to forskellige kvaliteter; en af gummi og en af nylon.

Gummi kræver igen ingen vedligeholdelse og er perfekt til det danske vintersjap, da den er 100% vandtæt. Nylondragten er åndbar og meget slidstærk, den kræver lidt vedligehold - men er perfekt til barnet som er meget aktivt, og har behov for at komme af med varme til tider.

Du kan læse mere om vores flyverdragter, som vi for første gang introducerede i efterårs og vinter kollektionen 2021, lige her.

Shop flyverdragter

Softshell

Softshell er forholdsvis nyt i Danmark, men bestemt noget man som forældre bør overveje at tilføje i sit barns garderobe.

Softhell er lavet i et slidstærkt, åndbart og vindtæt materiale, der er perfekt til leg udendørs, de dage hvor der er blæsende, overskyet og let regnvejr.

Vores softshell kommer i en unisex dragt fra 1-4 år (Unni) og en sej sporty jakke til de små drenge (Njord) samt en meget fin og feminin jakke til pigerne (Gro).

opstart i vuggestue

Overtøj til alt slags vejr

Som du kan se, skal der være overtøj til alt slags vejr, så din guldklump altid er klædt godt på i det danske omskiftelige vejr.

Om du vælger at anskaffe dig det hele inden opstart, eller når behovet opstår, er jo helt op til dig. Har du brug for det sidste hurtige overlik, så læs med her:

♡ Termotøj er et must. Hav gerne 2 termosæt, som dit barn kan skifte imellem, så der også altid er et sæt til inden under regntøjet.

♡ Regntøj er også et must, idet det danske vejr er uforudsigeligt.

♡ Når dit barn skal have en lur i barnevognen, er en ulddragt eller jakke det perfekte stykke overtøj, idet det er temperaturregulerende. sørg for at have én af delene i vuggestuen/dagplejen.

♡ En elevanthue, en almindelig bomuldshue og vanter bruges hyppigt af de små guldklumper i de køgligere måneder. Defor er det godt at have 2 huer at vælge imellem og 2 stk. vanter eller luffer.

♡ Flyverdragter er et must i vinterperioden. Du kan med fordel anskaffe dig to flyverdragter, så den ene kan forblive i vuggestuen/dagplejen - og ikke skal slæbes med hjem hvert andet øjeblik.

♡ Softshell er især genialt til foråret og sommeren, idet softshell er vindtæt, slidstrækt og åndbart. En softshell jakke kan derfor være god at have med i dagplejen når termojakken bliver for varm.

Vi vil ønske dig og din familie en dejlig opsatart i vuggestue eller dagpleje. Vi kan ikke garrentere at det bliver nemt, men en ting er sikkert, dit barn kommer til at elske den sociale kontakt med de mange andre prinser og prinsesser, og du kommer med garanti ikke til at savne lyden af Popsi og Krelle på repeat. 😀